Totemurile se folosesc cu precadere la semnalizarea benzinariilor, bancilor, sediilor de firma si reprezentantelor auto.

Datorita structurilor de tip vertical si faptului ca sunt asezate la nivelul solului, reprezinta o semnalizare foarte vizibila si eleganta.

Se pot folosi atat la interior cat si la exterior, in cazul celor din urma fiind necesara realizarea unei fundatii beton, pe care se va monta aceasta.

La realizarea unui totem se folosesc materiale din cele mai diverse; aluminiu compozit(dibond),plexiglas, PVC-ul expandat, aluminiu, otel etc.

 

Dibondul este un material compozit, cu doua fete de aluminiu si un miez de polietilena.

Structura acestuia ii confera o planitate perfecta, o duritate a suprafetei si rezistenta foarte buna la indoire. Se foloseste cu succes si la placarea cladirilor dand un aspect deosebit acestore si elimina problemele de intretinere ce pot aparea la tencuire.

Reclamele realizate din acest material au aplicatii atat la interior cat si la exterior,gama de produse realizate fiind foarte larga, de la semne de pietoni pana la totemuri si firme luminoase.

Placile de dibond sunt disponibile in mai multe culori si diverse finisari, grosimea uzuala a placilor varind de la 2mm la 4mm, iar lungimea unei placi putand ajunge pana la 4000mm.