Bannerele sunt folosite in cadrul unor activitati de promovare de scurta pana la medie durata si reprezinta dintre cele mai eficiente forme de reclama din punct de vedere al rapotului cost-efect.

Materialul folosit la realizarea unui banner este poliplanul,un material textil dublu acoperit cu PVC. Din punct de vedere al materialului de inscriptionare, bannerele se delimiteaza in 2 categorii: cele care sunt printate direct pe poliplan si cele care sunt inscriptionate cu autocolant special pentru suport flexibil.

Bannerele pot fi simpla fata sau dubla fata ;in cazul celor din urma folosindu-se un poliplan special cu insertie de carbon.Acesta are proprietatea de a impiedica trecerea luminii,astfel ca ambele fete vor ramane perfect vizibile si in cazul unui soare puternic.

Mesh-urile sunt confectionare dintr-un PVC cu gauri care permite curentilor de aer sa patrunda prin el. Totodata da voie luminii sa treaca prin el in cazul in care se monteaza pe fatade unde sunt geamuri. Se preteaza la lucrari de dimensiuni mari care sunt privite de departe. Personalizarea lui se face prin imprimare pe utilaje de print digital de mari dimensiuni.